Hvis dit hjem er blevet ramt af stormen, er det vigtigt at handle hurtigt og ansvarligt.
Her får du vejledning til, hvad du skal gøre i de forskellige situationer - og hvordan du anmelder skaden. Du finder også gode råd til, hvordan du kan begrænse skadernes omfang og forhindre, at skader på bygninger, indbo eller omgivelser udvikler sig.
Vi guider dig – fra begrænsning af skader til dokumentation og anmeldelse – så du kommer bedst muligt videre.
Efter en storm er det vigtigt hurtigt at tjekke huset og omgivelserne for skader, da tidlig opdagelse gør det lettere at forebygge følgeskader.
Gå en tur rundt om huset og se efter skader på tag, vinduer og andre bygningsdele. Undersøg også træer og beplantning – er der grene, der skal fjernes, eller træer, der er i fare for at vælte i næste storm?
Kig desuden på taget og loftet: Er der løse tagsten, tegn på vandskader eller huller, hvor der er trængt vand ind?
For at forsikringen kan dække, skal der være tale om en vindhastighed på 7,2 m/s eller mere. På Forsikringsvejret.dk kan du se, om der har været storm i dit område. Stormskader er omfattet af husforsikringen, ligesom fx brand. Stormskader kan være tagsten der er blæst af, ruder der er suget ud eller skader på huset på grund af flyvende genstande eller væltede træer.
I en tid med flere og mere kraftige storme og regnmængder, er det vigtigt, at du har de rigtige dækninger på din husforsikring. Med tilvalget Udvidet vandskade til din husforsikring kan du bl.a. få dækket skader, hvis det regner ind gennem utætheder i taget, hvis fygesne smelter på loftet, eller hvis opstigende grund- og kloakvand giver en skade i gulvet.