Er der varslet storm eller orkan?

 

Varsler vejrudsigten vindstød af storm- eller orkanstyrke, kan du med de rigtige forholdsregler være med til at begrænse skaderne på dit hus eller fritidshus.

Tilmeld dig Mobilvarsling

Du kan via app’en ’Mobilvarsling’ få varslinger om blandt andet vejret. Mobilvarsling udsender beredskabsmeddelelser og app-advarsler fra myndighederne, udvalgte vejrvarsler fra DMI og udvalgte særmeldinger fra vejdirektoratet. Du kan læse mere om app’en, og hvordan du downloader den her.

Inden stormen rammer:

 • Fjern alt løst omkring dit hus, fx havemøbler, krukker, mv. Det der ikke kan fjernes, kan du binde fast såsom trampoliner
 • Er der træer omkring dit hus, så fjern om muligt knækkede grene, der endnu ikke er faldet ned
 • Parker din bil i garage, eller hvor der er lignende beskyttelse
 • Hav lommelygter parat, hvis strømmen forsvinder
 • Har du midlertidige afdækninger, så se dem efter. Specielt skal du være opmærksom på, om presenninger er strammet op og fastgjort med så mange reb som muligt
 • Lyt til nyhedsudsendelserne og følg den vejledning, der bliver udsendt
 • Lav en aftale med naboen. Er du ikke hjemme under en storm eller orkan, kan du med fordel lave en aftale med et familiemedlem eller en bekendt i nabolaget om at se efter dit hus eller dit fritidshus.

Når stormen har lagt sig

Det er en god ide, at når en storm, orkan eller kraftigt blæsevejr er ovre, at man tjekker sit hus eller fritidshus efter for skader, så der ikke på sigt opstår følgeskader:

 • Kig rundt om huset, er det sket skader på tag, vinduer eller andre bygningsdele under stormen
 • Undersøg om der er træer, der er rådne eller på anden måde i fare for at vælte i forbindelse med en næste storm
 • Fjern om muligt løse tagsten
 • Kig op på dit loft, hvis det er muligt. Er der kommet vand ned eller er der huller

Er uheldet ude?

Har du fået skader på dit hus eller dit indbo efter storm og orkan, er det vigtigt, at du kontakter os hurtigst muligt. Samtidig er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede er. Find kontaktoplysninger ved akutte skader her

Dokumentér skaden

Du kan med fordel dokumentere skaden ved at tage billeder og videoer af det berørte område. Hvis der er ødelagte ting som du vil smide ud, skal du kontakte os inden.

Bolighjælpslinjen

Har du en husforsikring hos os, kan du ringe til os i dagtimerne på 4697 5031 og få hjælp til spørgsmål ved vand- og fugtskader, skadedyr, råd, svamp og skimmel, varme-/el-svigt, kloak og afløb. 

Læs om klimatilpasning

Klimaklar bolig er udviklet i samarbejde med Miljøstyrelsen. Du kan læse mere på Klimaklar Bolig og se, hvordan du klimasikrer dit hjem.

Læs om husforsikringen her

Læs om fritidshusforsikringen her

 

September 2021