Kurv
Min Side

Sommeren kan være brandfarlig

Når der er tørke i Danmark, er det farligt at bruge åben ild. Derfor vil vi opfordre alle til at følge Beredskabsstyrelsens anbefalinger og afbrændingsforbud og vise stor omtanke for hinanden og naturen. Tørke øger brandfaren markant, og vi fraråder at tænde ild udendørs, dvs. grill, stearinlys, bål, ukrudtsbrænder m.m.

Publiceret 1. juni 2023

Beredskabsstyrelsen anbefaler, at du tager en række vigtige forholdsregler, når du har med åben ild at gøre. Husk også, at du hos os kan få medlemsrabat  på en lille smart brandslukker, som er nem at bruge – og lige til at have med i tasken.

7 gode råd udendørs og indendørs:

  • Hav altid en spand vand stående udendørs eller sørg for direkte adgang til en haveslange.
  • Undgå åben ild i tørkeperioder.
  • Tænd aldrig grillen med sprit eller benzin.
  • Undgå at bruge ukrudtsbrændere i tørkeperioder.
  • Anskaf en brandslukker og et brandtæppe, du nemt kan komme til, hvis uheldet er ude. Husk at en brandslukker også har en udløbsdato, tjek din regelmæssigt.
  • Brug kun lyskæder og forlængerledninger, der er beregnet til udendørs brug.
  • Anskaf en røgalarm, hvis du ikke allerede har gjort det. Udskift røgalarm med cirka 10 års mellemrum, selvom røgalarmen har et batteri, du kan skifte. Røgalarmen har en udløbsdato, som du ofte kan se ved batteriet.
Orienter dig yderligere om brandfare og se beredskabsstyrelsens brandfareindeks
Hvis der er afbrændingsforbud

De danske myndigheder udsteder løbende afbrændingsforbud rundt om i landet, og i LB Forsikring vil vi også advare mod brandfare, hvis Danmark er ramt af tørke. Erfaringen viser nemlig, at samtidigt med at solen og varmen breder sig over Danmark, øges risikoen for store brande markant.

’Mange tænker måske ikke lige over, at en lille glød fra en ukrudtsbrænder eller en gnist fra en grill kan medføre omfattende skader på både genstande og ejendomme. Selvom man ikke kan se det med det blotte øje, kan en glød ligge og ulme og medføre brand. Derfor opfordrer vi folk til helt at undlade brug af ukrudtsbrændere, når Danmark er ramt af tørke,’ siger Anne Mette Kirkegaard, Vicedirektør Skade og Jura, Medlemsoplevelsen i LB Forsikring.

’Man skal virkelig være meget varsom, når Danmark er ramt at tørke. Det kan være alt fra et lille cigaretskod, man smider fra sig, til en grill, der forårsager en brand. Vi anbefaler derfor, at hvis man vil have en hyggelig grillaften, skal man sørge for at tage sine forholdsregler. Og så bør man altid lytte til myndighedernes anbefalinger lokalt,’ lyder opfordringen fra Anne Mette Kirkegaard.