Vidste du at...

70% af det, der stjæler opmærksomheden på en køretur, foregår inde i bilen?
(Kilde: DTU Transport)

Kør lige så godt, som du plejer – og få en kontant fordel med på vejen

Med Bilist+ får du point for at være en opmærksom bilist. Dine point bliver til rabat på selvrisikoen, hvis du får en skade – uanset hvem der laver den. 

Bilist+ appen holder øje med din kørsel og giver dig en samlet score ud fra fire faktorer, som har betydning for trafiksikkerheden. Du får en mail med din score hver måned, og er den 70 point eller mere, får du rabat på din selvrisiko.  

De data, der bliver indsamlet om din kørsel, bliver håndteret fortroligt, og vi bruger dem ikke til at beregne prisen for din forsikring, eller hvis du anmelder en skade. 

Vidste du at?

21% tjekker beskeder på deres mobil undervejs?
(Kilde: Rådet for Sikker Trafik)

Vær med i pilotfasen

Bilist+ er et pilotprojekt. Der vil derfor være et begrænset antal brugerprofiler til rådighed.

Vi vil i pilotfasen indsamle erfaringer, og vi kommer også til at invitere til brugerundersøgelser, så vi kan vurdere, om Bilist+ skal blive en del af vores forsikringshverdag. 

Vidste du at?

Hver 5. bruger en håndholdt mobil som GPS?
(Kilde: Rådet for Sikker Trafik)
 

Bilist+ giver dig point
for at køre sikkert

Bilist+ er en app, der giver dig point for at køre sikkert. Point, som bliver omregnet til rabat på din selvrisiko, når din score er på 70 eller derover.  

Bilist+ bruger sensordata fra din mobiltelefon til at registrere bevægelse. Samtidig holder appen øje med fire faktorer, som har stor betydning for opmærksomheden i bilen og for sikker kørsel:

  • Hvordan mobiltelefonen bliver brugt på turen
  • Om der er hårde opbremsninger undervejs
  • Hvornår på døgnet køreturen finder sted
  • Hvor mange kilometer du kører

Alt, du skal gøre, er at have mobilen med i bilen. Så følger Bilist+ automatisk med i køreturen. Du kan se din seneste tur i appen og få indsigt i din egen kørsel.

Sådan beregnes din score

Vi behandler dine data
sikkert og fortroligt

For at kunne følge dine køreture og give dig point, bruger Bilist+ sensordata fra GPS, accelerometer, gyroskop, barometer og magnetometer i din mobiltelefon. Appen registrerer desuden brug af mobilen under kørslen – det gælder fx berøring af skærmen eller opkald. Disse data bruges til at beregne din score, og din evt. rabat på selvrisikoen.

Din kørsel har ingen indflydelse på prisen for din forsikring, og i tilfælde af en skade har medarbejderne i vores skadebehandling ikke adgang til kørselsdata - udover din samlede rabat på selvrisikoen.

Vi deler ikke dine data med andre, og udover til rabat på selvrisikoen, bruger vi kun dine data i anonym form til analyse og produktudvikling.

Bilist+ er en ny fordel til vores medlemmer

Hos LB Forsikring vil vi egentlig helst forebygge skader. Så hvis vi kan hjælpe med at skabe en sikker trafik, gør vi det gerne. Samtidig vil vi også gerne have, at vores medlemmer får mest muligt ud af at have forsikring hos os. Det er baggrunden for, at vi med Bilist+ belønner sikker kørsel. 

I pilotfasen med Bilist+ har vi valgt at give rabat på selvrisikoen. Dermed belønner vi dem, der kører sikkert, men som alligevel får en skade på deres bil– uanset om den opstår i bilkøen eller på parkeringspladsen. 

Få svar på spørgsmål om Bilist+

Hvordan afmelder jeg mig Bilist+?

Du kan altid afmelde dig Bilist+ ved at slette din konto i appen. Det gør du under ’Indstillinger’ og ’Min konto’. Herefter sletter vi al data indsamlet via Bilist+. Bemærk at du ved at slette din konto også mister dine opsparede point og fordele.

Kan resten af min familie også bruge Bilist+?

Det er kun forsikringstageren på en bilforsikring hos LB Forsikring, der kan benytte Bilist+. Hvis I har flere bilforsikringer hos LB Forsikring med hver sin forsikringstager, kan hver forsikringstager bruge Bilist+.

Hvordan tilmelder jeg mig Bilist+?

Efter du har downloadet appen, skal du logge ind med MitID og oprette din bruger. Det er vigtigt, at du giver appen de nødvendige tilladelser for, at den virker korrekt.

Skal appen åbnes, inden jeg kører?

Nej. Bilist+ starter automatisk med at registrere dine ture, når du er i bevægelse.

Hvordan registrerer appen, om jeg bruger telefonen under min kørsel?

Appen måler antallet og varigheden af de skærmoplåsninger og opkald, du har haft under din tur. Tager du et opkald via et håndfrit headset eller f.eks. CarPlay, registreres opkaldet stadig som en distraktion, men det påvirker ikke din score negativt.

Men uanset det, så er vores bedste råd til at køre sikkert og få en god score, at du lægger telefonen fra dig, når du kører bil.

Hvordan undgår jeg, at appen registrerer andres kørsel, når jeg er passager?

Bilist+ registrerer automatisk, når du begynder at bevæge dig. Du behøver ikke åbne eller lukke appen. Det sker alt automatisk. Når appen registrerer bevægelsesmønstre, der minder om kørsel, så begynder at indsamle informationer om din kørsel.

Bilist+ indsamler data om al bevægelse. Det gælder fx også cykelture, tog- eller busture og lignende. Disse ture indsamles og kan ses i appen, men indgår ikke i beregningen af din score.

 

Kan andre benytte min telefon, mens jeg kører?

Bilist+ kan ikke se, om det er dig eller andre i bilen, der benytter telefonen under kørslen. Så hvis andre bruger din telefon under kørslen, vil det påvirke din score negativt.

Du har mulighed for at slå Bilist+ midlertidigt fra ved at vælge ’jeg kører ikke’ i notifikationen, når en tur starter. Tryk og hold nede på notifikationen for at pause Bilist+.

Hvordan udregnes min score?

Bilist+ scorer din kørsel løbende og giver dig en ugentlig score for sikkerhed, distraktion og øko-kørsel. Vi tager din ugentlige score for sikkerhed og distraktion og omregner dem til din ugentlige kørselsscore. Det er din ugentlige kørselsscore, som vi omregner til de point, du optjener. Du skal altså både køre forsigtigt og undgå at bruge din telefon under din kørsel for at optjene point.

Hvordan passer I på mine data?

Vi er meget opmærksomme på, at din data indsamles, opbevares og behandles i overensstemmelse med GDPR. Det inkluderer bl.a., at vi hurtigst muligt sletter data, der ikke er nødvendig for at bedømme og belønne din kørsel som f.eks. cykel- eller togture.

Data indsamlet via bilist+ vil ikke blive brugt i skadesbehandlingen.

Du kan altid slette din data indsamlet igennem Bilist+ ved at slette din konto under ’Indstillinger’ og ’Min konto’.

Du kan læse mere under privatlivspolitikken her.