Kurv
Min Side

Skal du have det grønne kort med på køreferie?

I mange lande behøver du ikke det grønne kort.

Ansvarsforsikringen på dit motorkøretøj er lovpligtig, og den gælder i hele EU/EØS. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU/EØS, når dit motorkøretøj er forsynet med en gyldig dansk nummerplade. Det er nemlig bevis på, at dit køretøj er ansvarsforsikret. Du behøver derfor ikke at tage det grønne kort med, når du kører inden for EU/EØS´ grænser samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien.

Det grønne kort gælder også i en række lande, hvor der er krav om, at kortet medbringes. Her kan du se en samlet oversigt over lande, hvor du kan bruge det grønne kort: CoB System Map.

Sådan får du det grønne kort
Du kan printe det grønne kort direkte fra Min Side under din bilforsikring i dit forsikringsoverblik.

Det er en også god idé at printe en international anmeldelsesblanket og tage den med i handskerummet, hvis du skulle få et uheld med din bil, hvor et udenlandsk registreret køretøj er indblandet.

På vej til Kosovo?
Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er derfor vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen – ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Særligt for Rusland og Belarus (Hviderusland)
Rusland og Belarus udgår af aftalen om det grønne kort den 1. juni 2023. Skal du køre til disse lande efter den 1. juni 2023, skal du tegne en ansvarsforsikring ved grænsen til det pågældende land.

Særligt for Iran: 
Fra og med den 1. januar 2024 vil det grønne kort ikke længere omfatte indrejse til Iran.