Kurv
Min Side

Min Side, telefonen og prisberegnerne lukker i en kort periode

Fra tirsdag aften den 4/6 til og med søndag aften den 9/6 kan du ikke bruge Min Side, beregne pris, ringe eller skrive til os pga. en større systemopdatering. Læs, hvad du kan gøre, hvis du får brug for hjælp, som ikke kan vente. Vi beklager ulejligheden.
Læs mere
Når hunden skal passes, dækker hundeansvarsforsikringen også, hvis hunden gør skade på andre og deres ting; mens hundesygeforsikringen dækker, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade og skal til dyrlægen.

Når din hund skal passes i ferien

Skal hunden blive hjemme, når du tager på ferie, gælder det om at vælge en pasningsløsning, der passer til den – og at have styr på hundeforsikringen.

Publiceret 1. november 2022

Først og fremmest er det vigtigt og endda lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring – også når din hund skal passes.

Vores hundeansvarsforsikring dækker, hvis din hund laver skade på ting eller mennesker, når den er sammen med dig eller bliver passet af andre. Dog dækker forsikringen ikke, hvis din hund laver skade på passerens ting. 

Sådan vælger du den bedste pasning

Det er aldrig rart at forlade din hund, men du kan tage af sted med lidt mere ro i maven, hvis du ved, at du har valgt den bedste pasning til den. Her gælder det om at tage din hunds personlighed i betragtning.

Den professionelle hundepension
På en hundepension er du garanteret professionelle rammer,  men der er ikke to hundepensioner, der er ens. Besøg derfor et par stykker, så du kan vælge den, der passer til din hund. Det kan være, at du lægger vægt på, at hunden fx får masser af udendørstid eller meget menneskelig kontakt.

Særlig god løsning til: Den selvstændige hund, der hviler i sig selv og ikke er ked af alenetid, fremmede omgivelser og mennesker.

Tilbage til opdrætteren
Fordelen ved at få din hund passet hos opdrætteren er, at han kender din hund, racens generelle temperament og behov. Her får din hund måske endda mulighed for at lege med sine forældre og søskende igen.

Særlig god løsning til: Den sociale hund, der er klar til hygge og leg med velkendte mennesker og hunde.

Hos en velkendt familie
Hunde finder stor tryghed i at være en del af flokken. Derfor kan du gøre den mere tilbageholdne hund en tjeneste ved at få den passet hos en familie, som den allerede kender og er vant til at komme hos.

Særlig god løsning til: Den mere forsigtige hund, der kan blive usikker på nye omgivelser, mennesker og dyr.

Hundesitter på besøg
Hunde foretrækker faste rutiner. Derfor er det en tryg løsning for din hund at blive passet af en, der bor med hunden i dit hjem, mens du er væk. Her kender hunden allerede sine omgivelser og skal ikke forholde sig til mange nye mennesker.

Kender du ikke nogen, der kan passe din hund, kan du søge efter en privat hundesitter på hjemmesider som fx Dogley.com og Care.com.

(Kilder: Vetgruppen.dk, Dyrevaernet.dk og Vimedhund.dk)

Læs om vores hundeforsikring