Når din hund skal passes i ferien

Skal hunden blive hjemme, når du tager på ferie, gælder det om at vælge en pasningsløsning, der passer til den – og at have styr på hundeforsikringen.

Først og fremmest er det vigtigt og endda lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring – også når din hund skal passes.

Vores hundeansvarsforsikring dækker, hvis din hund laver skade på ting eller mennesker, når den er sammen med dig eller bliver passet af andre. Dog dækker forsikringen ikke, hvis din hund laver skade på passerens ting.

Læs om hundeforsikringen, og køb den online

Sådan vælger du den bedste pasning

Det er aldrig rart at forlade din hund, men du kan tage af sted med lidt mere ro i maven, hvis du ved, at du har valgt den bedste pasning til den. Her gælder det om at tage din hunds personlighed i betragtning.

 • Den professionelle hundepension
  På en hundepension er du garanteret professionelle rammer,  men der er ikke to hundepensioner, der er ens. Besøg derfor et par stykker, så du kan vælge den, der passer til din hund. Det kan være, at du lægger vægt på, at hunden fx får masser af udendørstid eller meget menneskelig kontakt.

  Særlig god løsning til: Den selvstændige hund, der hviler i sig selv og ikke er ked af alenetid, fremmede omgivelser og mennesker.
 • Tilbage til opdrætteren
  Fordelen ved at få din hund passet hos opdrætteren er, at han kender din hund, racens generelle temperament og behov. Her får din hund måske endda mulighed for at lege med sine forældre og søskende igen.

  Særlig god løsning til: Den sociale hund, der er klar til hygge og leg med velkendte mennesker og hunde.
 • Hos en velkendt familie
  Hunde finder stor tryghed i at være en del af flokken. Derfor kan du gøre den mere tilbageholdne hund en tjeneste ved at få den passet hos en familie, som den allerede kender og er vant til at komme hos.

  Særlig god løsning til: Den mere forsigtige hund, der kan blive usikker på nye omgivelser, mennesker og dyr.
 • Hundesitter på besøg
  Hunde foretrækker faste rutiner. Derfor er det en tryg løsning for din hund at blive passet af en, der bor med hunden i dit hjem, mens du er væk. Her kender hunden allerede sine omgivelser og skal ikke forholde sig til mange nye mennesker.

Kender du ikke nogen, der kan passe din hund, kan du søge efter en privat hundesitter på hjemmesider som fx Dogley.com og Care.com.

(Kilder: Vetgruppen.dk, Dyrevaernet.dk og Vimedhund.dk)

Læs om hundeforsikringen, og køb den online

November 2022