Hvad med din hund når du skal på ferie?

Når du skal på ferie, skal du overveje om din hund skal med eller den skal passes. Det afhænger jo nok af hvilken slags ferie, du skal på, hvor lang tid og hvorhen.

Tager du ikke din hund med på ferie, bør du overveje, hvordan den får den bedst mulige oplevelse, når den skal passes.

Er din hund glad for fremmede mennesker og andre hunde, kan du roligt efterlade den i hundepension. Er din hund derimod ikke så glad for andre hunde og fremmede mennesker eller har den en sygdom, kan du overveje om nogen i din familie eller en nabo, kan passe din hund eller evt. vælge en mindre hundepension.

Hundepension

Er det første gang din hund skal i hundepension, er du måske lidt bekymret og har en masse spørgsmål.

Undersøg hvilke steder der tilbyder det, du ønsker for din hund og besøg evt. stedet, så du kan se det og stille spørgsmål, inden du vælger.

Vælg det sted, der passer bedst til din hund, så du trygt kan efterlade den. Det kan fx være en god idé at vælge et sted, der prioriterer motion og masser af menneskelig kontakt.

Hvis hunden bliver syg

Undersøg også gerne stedets procedurer, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade, og hvilke dyrlæger det samarbejder med.

Sørg for at hundens vaccinationer er i orden. Det kan også være en god idé med loppe- og flåtbehandlinger.

Ligesom når du selv pakker kuffert, når du skal ud at rejse, skal du pakke din hunds kuffert: foder, hundekurv, legetøj, hundekiks og andet, som din hund er vant til og som kan være med til at gøre den tryg.

Når din hund skal passes privat

Vælger du at din hund skal passes privat, bør du sikre dig, at din familie eller nabo virkelig har lyst til at passe din hund og er klar til de forpligtelser, der følger med og har tiden til det.

Det er også en god idé at få en snak om, hvad der skal ske, hvis din hund bliver syg og evt. skal opereres, giv dem navnet på den dyrlæge, I plejer at bruge, eller hvis den ødelægger noget, bider nogen eller lignende.

Sørg for at hunden er ren og mæt, og at du har alt med til hunden, når du afleverer den, fx kurv, foder, legeting, tæppe, godbidder mv.

Prøveforløb

Uanset om du vælger, at din hund skal i hundepension eller passes privat, kan det være en god idé at arrangere et prøveforløb, fx et par dage, så hunden lærer stedet at kende, og du føler dig tryg.

Den svære afsked

Vis ikke hunden at du er trist, hvis det er svært for dig at aflevere din kære hund hos andre. Det kan gøre det sværere for hunden, som jo også skal i nye rammer.

Skal du have din hund med på ferie

Har du besluttet dig for at tage din hund med på ferie sydpå, er der forskellige krav og regler i de forskellige lande, til fx vaccinationer og certifikater. I nogle lande, skal du betale for at tage dit dyr med, og der kan være krav om karantæne. Du bør derfor i god tid undersøge, hvilke krav der er i det land, du skal rejse til.

I Spanien, Grækenland og Italien, skal hunden fx have et gyldigt EU-pas til selskabsdyr, der udstedes af din dyrlæge. Din hund skal også være ID-mærket med microchip. Let læselig tatovering accepteres også, hvis den er påført inden den 3. juli 2011.

Rabiesvaccine

Din hund skal have en rabiesvaccination mindst 21 dage før afrejse. Datoen for vaccinationen skal ligge samtidig med eller efter den dag, din hund bliver ID-mærket.

Forbudte hunderacer

Undersøg også om der er forbudte hunderacer i det land, du skal rejse til.

Smitte med til Danmark

Pas på, at din hunde ikke bliver smittet med sygdomme fra fx gadehunde i det land, du rejser til.

Råd og vejledning

Du kan få råd og vejledning om det land, du rejser til, og hvilke regler der gælder for at tage din hund med, på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Du bør også kontakte den veterinære myndighed eller den danske ambassade i det land, du skal rejse til, så du er sikker på, at du kan tage dyret med på ferie. Husk at der kan være lang behandlingstid i de enkelte lande.

Du kan også få råd og vejledning hos din dyrlæge, om hvad der gælder for lige netop det land, du skal rejse til.

Sådan dækker vores hundeforsikring

Når du har en hundeansvarsforsikring hos os, dækker den det lovpligtige ansvar for skader, som din hund kan komme til at forvolde på andre, herunder også de personer, der midlertidigt passer din hund.

Hundeansvarsforsikringen dækker under rejser i udlandet i op til 3 måneder.

Du kan udvide hundeansvarsforsikringen med hundesyge.

Læs om vores hundeforsikring, og hvordan den dækker

Juli 2017
MainLayout.Basket [ ]