Når du er afsted på skiferie

Hvis du bliver syg eller kommer til skade på skiferien

Start med at forebyg skader:

  • Løb altid med hjelm, du kan godt bruge en cykelhjelm, hvis du ikke har skihjelm, og brug evt. sikkerhedsvest, hvis du løber off piste’
  • Skiløb og alkohol er et dårligt miks. Afterski er en bedre idé
  • Køb en særlig vintersolcreme, så du undgår frostskader i ansigtet.

Bliver du syg, eller kommer du til skade under din skiferie, skal du søge læge på feriestedet. Du kan søge om erstatning for ødelagte feriedage, når du er kommet hjem.

Har du brug for akut hjælp, eller bliver du indlagt på hospitalet på skiferien, kan du ringe til vores alarmcentral hele døgnet på 70 15 55 00.

Hvis du skal opereres
Du skal aldrig sige ja til en operation uden at have talt med vores alarmcentral først. Og husk, at du kan søge om erstatning for ødelagte feriedage, når du er kommet hjem, hvis du er blevet syg eller er kommet til skade og har fået skiferien ødelagt.

Fysioterapi på stedet
Vi dækker også fysioterapi, hvis du får behov for det. Du er altid velkommen til at få vores alarmcentrals vurdering af behovet for genoptræning i umiddelbar forlængelse af skaden.

Mulighed for refunderede dage på liftkortet
Det er en god idé at undersøge, om du kan få refunderet ubrugte dage på dit liftkort, hvis du er kommet til skade og ikke kan udnytte alle de dage, du har betalt for. Det kan man mange steder – især i Skandinavien.

Vejhjælp
Har du vejhjælp til din bil gennem os, er du dækket for fritrækning og starthjælp ved flade batterier (Det har man ikke altid på mobilitetsordninger). Du skal kontakte Falck på +45 70 15 55 00, hvis du har behov for hjælp. Er du kaskoforsikret, kan du ringe til SOS International fra udlandet hele døgnet på +45 70 10 50 52.

Vejhjælpsforsikringen hos os dækker ikke, hvis du selv tager fat i autohjælp på feriestedet.

Forebyg tyveri
Ski, der ikke passer sammen, er ikke så tyvetækkelige. Det er derfor en god idé at sætte forskellige ski sammen i forskellige stativer, når I fx skal ind og spise frokost på pisten.
Sørg for, at ski eller snowboard er låst inde om natten. 

Læs om rejseforsikringen og se, hvordan du køber den