Kurv
Min Side
Et hjem indendørs hvor indboforsikringen dækker husstandens ting og husforsikringen dækker selve huset.

Har du den rette sum på din indboforsikring?

Forsikringssummen er den maksimale erstatning, du kan få udbetalt, hvis du mister eller får ødelagt dine ting og skal købe nyt. Derfor skal den sum, du forsikrer dit indbo for, svare til værdien af dit indbo.

Publiceret 17. februar 2023

Dine ting kan være mere værd, end du tror

Ofte har du mere indbo, end du tror. Du skal vælge en forsikringssum, der som minimum svarer til værdien af dit indbo, for at du kan få det hele dækket ved en skade. Har dit indbo en værdi af 800.000 kr., skal du vælge en forsikringssum på minimum 800.000 kr.

Gode råd til beregningen

Når du skal vurdere, hvor meget du skal sætte forsikringssummen på din indboforsikring til, er det er god idé at gå ind i hvert rum i din bolig og tjekke, hvad du har af:

  • Møbler
  • Kunst på væggen, tæpper på gulvene, gardiner, lamper osv.
  • Computere, hi-fi, kameraer, smartphones, tablets, spillekonsoller mv.
  • Hårde hvidevarer, køkkenmaskiner osv.
  • Tøj og sko i skabene
  • Legetøj, bøger, nips og musikinstrumenter
  • Antikviteter, smykker, sølvtøj eller andre værdier
  • Haveudstyr, havemøbler, havemaskiner, værktøj

Gå også på loftet, i kælderen eller i skuret. Måske har du kufferter, skiudstyr eller møbler, der ikke lige er i brug. Og tjek værdien af alle cykler i husstanden.

Tjek evt. skemaet her for inspiration til at vælge forsikringssum

Tag billeder af dine ting

Når du alligevel tjekker værdien på dit indbo, kan det være en god idé at tage billeder af tingene, så du husker, hvad du har, og kan dokumentere det i tilfælde af en skade.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige maksimum-grænser for bl.a. smykker og cykler. Du kan have behov for tillægsforsikringer.

Undgå at være underforsikret

Hvis du ikke laver en god vurdering, risikerer du at være underforsikret. Det er dit eget ansvar, at din forsikringssum er korrekt. Har du sat din forsikringssum for lavt, har du betalt for lidt for din forsikring, og vi har ret til at foretage et forholdsmæssigt fradrag i din erstatning efter en skade – også selv om skaden kun har ramt en del af dine ting.

Når du skal vurdere, hvor meget du skal forsikre dit indbo for, skal du tage udgangspunkt i, hvad det vil koste at erstatte alle de ting, du har i din bolig, hvis den fx brænder.

Prisen på forsikringen vil afhænge af den forsikringssum, du har valgt, du bør derfor heller ikke sætte summen for højt, da du risikerer at betale mere for indboforsikringen, end der er nødvendigt.

Tjek gerne din sum hvert år

Det kan være en god idé at tjekke, om du har den rigtige forsikringssum, når du får det årlige forsikringsoverblik fra os.

Der kan ske ændringer i dit liv, derfor skal du måske revurdere forsikringssummen indimellem. Du har måske købt eller arvet dyre smykker eller møbler, dine børn, som havde dyre computere, tøj mv. er flyttet hjemmefra, eller der er andet, der gør, at du skal sætte forsikringssummen op eller ned.

På Min Side kan du se, hvilken sum du har i dag 

Log på Min Side