Dækning på skiferien og gode råd

Vores rejseforsikring dækker dig på skiferien
Har du din rejseforsikring hos os, kan du trygt tage på skiferie.

Vi har kun én rejseforsikring, Rejseforsikring Verden. Den dækker hele husstanden i op til 60 dage i hele verden, og den dækker aktive ferier som fx skiferier. Hos os skal du ikke købe tillæg for aktiv ferie.

Rejseforsikringen dækker bl.a. undersøgelse og behandling og syge - og hjemtransport, hvis du bliver syg eller kommer til skade på skiferien.

Læs om vores rejseforsikring og bestil her

Gode råd til skiferien - når du skal forberede turen, og mens du er afsted
Skal du på skiferie, og måske for første gang, kan du her få en række gode råd – som forberedelse til skituren.

Start skitræningen i god tid
Det er en god idé at træne både kondition og styrke et stykke tid inden ferien, så du ikke bliver alt for udmattet efter de første ture. Jo mere styrke du har, jo lettere kan du forebygge skader, hvis du kommer galt af sted.

Vælg det skisportssted, der passer til dit niveau
Er du ikke rutineret skiløber, er det en god idé at vælge et skisportssted, som er velegnet til nybegyndere, dvs. et sted, hvor der er grønne og blå pister tæt på selve skibyen.

Tjek derfor pistekortet, så du kan sikre dig, at nybegynderbakkerne ikke ligger på den anden side af røde eller sorte pister.

Skiskole
Er du helt nybegynder, eller trænger du til at få frisket din erfaring op, kan det være en god idé at overveje nogle timer på skiskole, så du får den nødvendige basisviden på plads.

Liftkort
Skal du på langrends-skiferie, har du ikke brug for liftkort. Skal du på alpin skiferie, vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt, men overvej om du har brug for det på hele skiferien, hvis du fx skal på skiskole. Liftkort kan være ret dyre og er ofte den største post på skiferien.

Hvor vigtigt er skiudstyret?
Er det første gang du skal stå på ski, har du nok ikke så meget udstyr.

Ski, hjelm og støvler kan du leje på skisportsstedet, så det behøver du ikke have med. Brug altid hjelm, da det forebygger skader.

Et par gode og varme skihandsker er nødvendige og også skibriller. Du bør også have skiundertøj af kunststof eller uld med og et par gode lange skisokker, der kan holde dig varm og tør.

Skitøj, fx skijakke og skibukser kan du måske låne af familie eller venner, hvis du ikke har selv. I det hele taget kan man ofte købe brugt godt skiudstyr på dba.dk, skisport.dk og andre hjemmesider.

Børn med på skiferien
Vil du give dit barn en god start som skiløber, så overvej at sende dit barn på skiskole. Kig gerne efter et sted med en dansktalende skilærer.

Mange skisportssteder har børnebakker med egen skilift, som er forbeholdt børn og andre skiløbere, der står på ski for første gang. Der er mange mindre skisteder i både Norge og Sverige, som er egnede.

Indkvartering
Har du børn med, er det særlig vigtigt med en familievenlig bolig og også hvor boligen ligger i forhold til pisterne. Det er en god idé at vælge et sted, hvor I bor tæt på blå og grønne bakker, så I ikke skal gå mange kilometer for at komme i gang. Mange børn vil fx være for utålmodige til at vente på bus og derefter køre 15-20 minutter til pisterne.

Mange skirejsebureauer tilbyder børnevenlige familiehoteller med dansk skiskole og underholdning.

Ønsker du derimod at bo et sted med mange unge mennesker, par eller enlige, tilbyder de fleste større skirejsebureauer, det der passer til dit ønske.

Mere information
Der findes en masse gode artikler på internettet om skiferie, du kan fx finde en masse nyttig information på skiferietips.dk

Råd og god information, mens du er afsted på skiferie

Vi har efterhånden mange års erfaring med skader på skiferien. Vi har samlet en række råd og vigtige informationer til dig her:

Hvis du bliver syg eller kommer til skade

  • Forebyg skader – brug hjelm, og stå aldrig på ski i beruset tilstand
  • Rejser du i Europa, så husk at tage Det blå Sygesikringsbevis med. Har du ikke allerede kortet, kan du bestille det via www.borger.dk
  • Har du brug for akut hjælp, eller bliver du indlagt på hospitalet på skiferien, kan du ringe til vores alarmcentral hele døgnet på 70 15 55 00
  • Bliver du syg eller kommer du til skade under din skiferie, skal du søge læge på feriestedet. Du kan søge om erstatning for ødelagte feriedage, når du er kommet hjem.

Hav de vigtige ting i din håndbagage og forebyg tyveri

  • Rejser du med fly, er der en risiko for, at din bagage bliver forsinket, og det er ærgerligt at gå glip af en dag på ski, fordi bagagen ikke er kommet frem. Rejseforsikringen indeholder en begrænset dækning for erstatningskøb i forbindelse med bagageforsinkelse, men da skiudstyr er dyrt at købe og ikke altid kan lejes, er det en god idé at rejse i sin skijakke og pakke fx skibukser, handsker og skibriller i håndbagagen
  • Pak altid vigtig medicin i håndbagagen
  • Ski der ikke passer sammen er ikke så tyvetækkelige. Det er derfor en god idé at sætte forskellige ski sammen i forskellige stativer, når I fx skal ind og spise frokost på pisten.
  • Sørg for at ski eller snowboard og støvler er låst inde om natten. 

Læs om Rejserforsikring Verden og bestil

December 2017

MainLayout.Basket [ ]