Stormvarsling

DMI har varslet vindstød af stormstyrke. Få gode råd til hvordan du kan forebygge skader.

Gode råd til at opretholde et sundt indeklima

Indeklimaet i dit hjem kan i høj grad påvirke din og dit hjems sundhed. Konsekvenserne ved et dårligt indeklima kan være skadeligt for både personerne og boligen.

De mest hyppige sundhedsmæssige konsekvenser er irriterede øjne, hoste, hovedpine, træthed og allergi. Ser man på boligen er råd og skimmelsvamp de primære konsekvenser af et dårligt indeklima.

Vi mennesker reagerer forskelligt på at bo i et dårligt indeklima. Men fakta er, at alles sundhedstilstand vil påvirkes i mindre eller større grad.

Har du mistanke om, at der i dit hjem er dårligt indeklima, er det vigtigt at du handler med det samme.

Du kan forebygge et dårligt indeklima, med få enkelte råd:

 • Husk at lufte regelmæssigt ud
  Luft gerne ud minimum 3 gange om dagen og skab gennemtræk i dit hjem. Ved at lufte regelmæssigt ud, undgår du at fugtigheden bliver for høj – hvilket kan føre til et dårligt helbred og fugtskader i hjemmet på sigt.
 • Tør ikke tøj indendørs
  Har du ikke mulighed for at tørre tøj udendørs eller tumble dit vasketøj – kan du vælge at hænge det til tørre i badeværelset, hvor du skal sikre, at der er god ventilation og holde døre lukket til de omkringliggende rum.
 • Undgå skiftende temperaturer
  Skiftende temperaturer kan medføre en øget mængde kondens i det pågældende og omkringliggende rum. Sørg for at have en fast og varm temperatur i hele boligen, hvilket er med til at modvirke en høj luftfugtighed.
 • Undgå fugt fra badeværelset
  Man bader i gennemsnit over 6 minutter af gangen, hvor det ofte er varme bade, som genererer en masse fugt. Det er vigtigt, at man under og efter badet holder døren lukket til badeværelset, så man undgår at fugten breder sig til de omkringliggende rum.
 • Husk at tænde emhætten
  Får man ikke skiftet luften under madlavning kan damp og fedtstoffer sætte sig i køkkenet og i de omkringliggende rum. Sørg for at tænde emhætten, når du laver mad, og har du ikke en emhætte, er det vigtigt at åbne for vinduerne omkring komfuret og holde dørene lukket til de omkringliggende rum.

MainLayout.Basket [ ]