Det kan du selv gøre

Med en lille indsats og få midler kan du selv gøre meget for at forebygge og mindske omfanget af skader ved brand. 

Børn og brand

Har du børn, så tal med dem om brand og brandsikkerhed. Fortæl fx hvordan brand kan opstå, og hvad brandmandens rolle er. På den måde kan du gøre dem lidt mere forberedt. Få flere gode råd på Børneulykkesfondens hjemmeside.

Plan for hjemmet

Lav en evakueringsplan sammen med din familie, så alle ved, hvordan I kommer hurtigt ud af boligen i tilfælde af brand. Husk at øve jer på den løbende, så ingen er i tvivl om planen.

Levende lys

Gå aldrig fra levende lys. Placér dem i god afstand fra brandbare ting. Hold særligt øje med lys og gran ved juletid

Madlavning

Gå ikke fra madlavning, og sluk for komfuret, hvis ikke du er i nærheden. Skulle der gå ild i en gryde med fx olie, så hæld aldrig vand på. Dæk den i stedet med et låg eller et brandtæppe.

Apparater og elektronik

Sørg for, at alle elektriske apparater og lamper er slukket, når du lægger dig til at sove, eller når du forlader dit hjem. Og tør ikke tøj på varmeapparater.

Tjek, om din mobiloplader lever op til de gængse sikkerhedskrav, og lad mobilen op med omtanke. Få flere råd om opladere og opladning her

Udenfor

Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde eller holde gang i grillen.

Bruger du ukrudtsbrænder, så gør det kun, når underlaget er fugtigt. Og tjek altid, om der efterfølgende kan være gløder.

Hjælpemidler

Anskaf en effektiv røgalarm, så du bliver advaret i tilfælde af brand.

Anskaf en effektiv brandslukker til hjemmet. De fleste brande kan slukkes med en hurtig indsats.

Læs om røgalarm og brandslukker her