Gode råd når du rejser med fly

Der er altid nogle risici forbundet med det at købe en rejse; flyet kan blive forsinket eller aflyst, din bagage kommer ikke frem til destinationen, rejseudbyderen går konkurs mv.

Du kan måske have svært at overskue, hvad du skal gøre i de situationer. Derfor har vi samlet en liste med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skulle ende i sådan en situation:

  • Når du bestiller en pakkerejse gennem et rejsebureau, er det en god idé at få undersøgt, om rejseudbyderen er medlem af Rejsegarantifonden, da det er Rejsegarantifonden der giver erstatning i tilfælde af rejseudbyderens konkurs
  • Har du udelukkende købt en flybillet, og udbyderen går konkurs, kan du søge om refusion eller erstatning hos Rejsegarantifonden
  • Som flypassager kan du have ret til økonomisk kompensation af flyselskabet i tilfælde af, at dit fly bliver forsinket, aflyst, eller din bagage mistes eller forsinkes. Afviser flyselskabet at udbetale en berettiget kompensation, kan du fx få hjælp af flyforsinkelse.dk. Læs mere om dine muligheder her.