Vintertid er skrabetid

Det er en kold vintermorgen. Du kommer ud til din bil, som er godt og grundigt iset til og helt og aldeles gennemkold. Hvad gør du? Og er du opmærksom på, at dit valg kan have konsekvenser for din forsikringsdækning?:

Fjern is og sne fra bilen

Alle ruder skal være skrabet for is og sne, det samme gælder lygter, tag, sidespejle og nummerplade, eller kan du risikere at få en bøde.

Sørg for, at du har en god skraber liggende i bilen og tjek dine viskerblade. Husk også at skifte til en sprinklervæske, der er frostsikret ned til -21 grader. Køb rigeligt, så du ikke løber tør.

Når du fylder sprinklervæske på, så sørg for at tømme bilen for den gamle sprinklervæske. Hvis du blander den nye frostsikrede sprinklervæske med sommerens rester, så risikerer du, at din sprinklervæske er frossen, når du skal bruge den.

Lad ikke bilen stå i tomgang

Hvis du lader bilen stå i tomgang, mens du gør dig klar, risikerer du selv at skulle betale, hvis den bliver stjålet eller skadet. Forsikringen dækker nemlig ikke, da det er groft uagtsomt at efterlade en bil med motoren tændt og nøglen i. Det gælder også, selv om dørene er låst med ekstranøglen.

Kør ikke med begrænset udsyn

Vælger du at køre afsted med begrænset udsyn, mens bilen bliver varm, risikerer du at få en bøde eller betinget frakendelse af kørekortet, men endnu værre er, at du sætter dit eget og andres liv i fare. Er du indblandet i et uheld, risikerer du at blive sigtet og dømt for forseelsen, hvis du har kørt med dårligt udsyn.

Og husk at tænde lyset på bilen, hvis det ikke gør det automatisk.


Vi ønsker dig en god tur!

 

MainLayout.Basket [ ]