Vi støtter Ukraine - og din indboforsikring dækker

Din indboforsikring er blevet udvidet til også at dække ukrainske flygtninge, som du inviterer til at bo i dit hjem. Samtidig har vi valgt at donere i alt 10 mio. kr. til Røde Kors, UNICEF og Red Barnets arbejde for krigens ofre.

I håbet om give én bekymring mindre til de ukrainske flygtninge og dem, der inviterer dem indenfor, har vi i LB Forsikring udvidet vores indbo- og ansvarsforsikring til også at dække ukrainske flygtninge og deres ejendele. 

Samtidig har vi valgt at donere 10 mio. kr. til Røde Kors, UNICEF og Red Barnet, som deles ligeligt imellem dem. LB Foreningen støtter allerede flere organisationer, men dette er den største enkeltstående donation i LB Foreningens historie.

”Hvis vi kan understøtte de af vores medlemmer, der har valgt at gøre så stor en ting som at tage flygtninge ind i hjemmet, og samtidig give de flygtende én bekymring mindre, så har vi opnået det, vi ville." siger Steen Holse Andersen, COO i LB Forsikring.

”Vi er meget taknemmelige for den generøse donation på 3,3 millioner kroner til vores arbejde for børn ramt af konflikten i Ukraine, som betyder, at vi kan nå ud til endnu flere børn. Og lige nu er behovet enormt. LB gør med donationen en kæmpe forskel i en meget alvorlig situation. Tusind tak for det.” Janne Tynell, fungerende generalsekretær i Red Barnet.

 

Spørgsmål om den nye dækning


Hvem er dækket af udvidelsen?
Flygtninge fra Ukraine, der flytter ind hos dig med en indboforsikring i LB Forsikring.

Hvad er dækket?
De ejendele flygtninge fra Ukraine har taget med til Danmark eller erhverver, mens de bor hos dig.

Hvornår dækker forsikringen?
Flygtninge fra Ukraines ejendele er dækket ved brandskader, indbrud, simpelt tyveri, røveri, vandskader, hærværkskader, stormskader, færdselsuheld, pludselige skader og elektronikskader efter de vilkår, der gælder for din indboforsikring.

Hvordan er flygtninge fra Ukraine sikret, hvis de forvolder skade på andre eller andres ting?
Flygtninge fra Ukraine er sikret af din ansvarsforsikring på samme vilkår, der gælder for dig.

Hvor længe gælder den udvidede dækning?
Dækningen gælder frem til den 31. december 2023.


Marts 2023