For 11. år i træk har vi de mest loyale medlemmer

Ingen andre forsikringsselskaber har prøvet at vinde en Loyalty Award. Vi har nemlig vundet 1. præmien alle de gange, prisen er blevet uddelt. I år med 12 point over gennemsnittet i branchen. 

Elleve gange har Loyalty Group undersøgt danskernes holdning og loyalitet til forskellige brancher, og elleve gange i træk har vi indtaget førstepladsen i deres undersøgelse af forsikringsbranchen.

”Vores medlemmers tillid er en af de vigtigste parametre for vores succes som forsikringsselskab. Så det er helt fantastisk, at vi år efter år kan blive ved med at have så loyale medlemmer, der både har tillid til os og vil anbefale os til andre. Det er vi stolte over. Det viser os samtidig, at vi fortsat er på den rigtige vej. Branchen har forandret sig på de elleve år, og det har vi også, men vi har fastholdt tilliden ved at udvikle os på fundamentet af et værdifællesskab med medlemmerne, der ejer os” siger COO i LB Forsikring Steen Holse Andersen.

Loyalty Group har i 2022 bedt lidt over 4200 forsikringskunder vurdere deres forsikringsselskab på en række parametre som kvalitet for pengene, image, service, tilfredshed og anbefalingsvillighed. I det samlede loyalitetsindex ender Lærerstandens Brandforsikring med en score på 88. Det er 12 point over gennemsnittet for branchen, som er på 76, og to point højere end vores score i 2021.

”Vi er stolte og taknemmelige for, at vores medlemmer år efter år giver os så positiv respons, og at det samtidig lykkes os at hæve niveauet igen i år, men det får os ikke til at slække på servicen og hvile på laurbærrene. Man er aldrig bedre end sin sidste sejr, og den næste kommer kun, hvis vi fortsat er det naturlige valg for vores medlemmer, og de føler, de får værdi af at være med hos os. Den værdi kommer blandt andet ved, at vi fortsætter med at give vores medlemmer gode og relevante produkter til en skarp pris og en serviceoplevelse, der passer med deres forventninger, men også gerne overstiger den" siger Steen Holse Andersen.