Er genbrug guld i erstatningssager?

En undersøgelse fra vores medlemspanel viser, at genbrug godt kan være guld, også som erstatning ved en skade.

I vores undersøgelse svarer næsten halvdelen af vores paneldeltagere, at de ser meget positivt på genbrugte eller delvist genbrugte ting som erstatning. En fjerdedel af panelet slutter ikke op om det.

Vil selv vælge

Undersøgelsen viser, at den positive tilslutning til genbrugte ting i erstatningssager afhænger af, hvad det er, der skal erstattes. For eksempel er der forskel på, om det er mobilen eller bilen, det drejer sig om.

Gælder det en ødelagt mobil, som ikke kan repareres, vil paneldeltagerne helst have en ny fremfor en brugt i perfekt stand. En tredjedel svarer, at det er ”meget vigtigt” eller ”vigtigt” for dem, at telefonen er ny. Under en tiendedel svarer, at det slet ”ikke er vigtigt”.  

Til gengæld er panelet anderledes positivt stemt, når det drejer sig om bilreparationer. Her vil næsten halvdelen have det ”meget godt” eller ”godt” med, at værkstedet reparerer bilen med genbrugte dele. 

Det gør vi i dag

I dag reparerer eller ombytter vi op mod trefjerdedele af alle elektronikgenstande gennem vores samarbejdspartnere i stedet for altid at bytte til nyt, når fjernsynet eller mobilen er gået i stykker ved en skade. Vi oplever, at vores medlemmer er tilfredse med ordningen. Som forsikringsselskab er det vigtigt for os, at vi tænker bæredygtighed ind i vores arbejde. Og lige præcis i skadebehandlingen kan vi gøre en stor forskel. 

Læs hele medlemsundersøgelsen her

April 2021