Pris for Bedste digitale kundeløsninger

Vi kan nu skrive tredobbelt vinder af Bedste digitale kundeløsninger på visitkortet. Vi har tidligere vundet prisen i 2019 og 2020 - og nu også i 2021. 

”Vi er meget glade og stolte over at vinde Bedste digitale kundeløsninger for tredje gang. Det er et stort skulderklap til alle de kollegaer, der knokler hver dag for at give vores medlemmer den bedste service", siger Philip Wegloop, direktør for Digital Medlemsoplevelse, Produkt & Marked, og fortsætter: 

”For os er det vigtigt, at vi hele tiden har øje for, at det digitale er et middel og ikke mål. Målet er at være den bedste finansvirksomhed. Det digitale er afgørende for at nå det mål, men dog stadig kun et af flere midler. For os handler det om totaloplevelse, som vil være et mix mellem det fysiske og det digitale. Men uanset hvilken kontakt vi har, så handler det først og sidst om, at vores kontakt er personlig og med personlighed”.

Om prisen

Prisen for bedste digitale kundeløsninger bygger på to undersøgelser; en kundeundersøgelse og en ekspertvurdering. Kundeundersøgelsen består af 5.594 interview med kunder i de udvalgte pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionsselskaber og ekspertvurderingen består af en objektiv vurdering af de digitale kundeløsninger hos alle de nominerede selskaber. 

Vi hører gerne fra dig

Vi arbejder altid på at blive bedre, så hvis du har konkrete idéer til, hvordan den digitale oplevelse kan blive endnu bedre, så send endelig dit forslag her. 

September 2021