Når din rejseudbyder eller dit flyselskab går konkurs

Er du så uheldig, at din rejseudbyder eller dit flyselskab går konkurs, efter du har købt din rejse? Se hvilke muligheder, du har for at få dækket rejsen.

Pakkerejser

Har du købt en pakkerejse, er du normalt omfattet af Rejsegarantifonden, hvis du har købt den hos en rejseudbyder, der er med i fonden. Det behøver ikke direkte at stå på din faktura, at du er omfattet af dækningen.

Alle danske rejseudbydere skal ifølge loven være registreret i Rejsegarantifonden, men det er en god idé at tjekke.

Køb selv konkursdækning, når du planlægger rejsen

Har du købt flybilletten for sig selv, kan den også være omfattet af Rejsegarantifonden, hvis du har købt en konkursdækning samtidig med, du købte flybilletten. En konkursdækning koster kun 20 kr., og de kan være givet godt ud.

Du kan købe konkursdækning hos de rejseudbydere, der er registreret i Rejsegarantifonden. Det er en betingelse, at flybilletten er til privat brug, og det skal stå på din faktura eller billet, at du har købt den frivillige konkursdækning – ellers er du ikke dækket af fonden.

Leje af feriebolig alene er ikke dækket

Har du kun lejet en feriebolig og sørger du i øvrigt selv for transporten, er der ikke tale om en rejseydelse. Derfor er den ikke omfattet af Rejsegarantifonden.

Billeje i udlandet alene kan også være dækket

Billeje kan være omfattet af fondens dækning på de samme vilkår, som hvis du alene har købt en flybillet.

Konkursdækning inden rejsen

Konkursdækning betyder, at du får pengene tilbage, hvis rejseudbyderen går konkurs. Rejsegarantifonden udbetaler dig det beløb, du har betalt for rejsen. De tager selv kontakt til dig. Du får ikke penge tilbage for den rejse- eller afbestillingsforsikring, du selv har købt i forbindelse med rejsen.

Hvis du er i udlandet, når rejseudbyderen går konkurs

Går rejseudbyderen konkurs, når du er rejst, sørger Rejsegarantifonden for din hjemtransport. Det skal ske inden for rimelig tid. Hvis du må blive længere på stedet end det var planlagt fra starten, dækker fonden ikke eventuelt tabt arbejdsfortjeneste eller lignende.

Kontakt din rejseguide på stedet, hvis det er muligt. Fonden informerer guiden om tidspunktet for din hjemtransport m.v. Hvis der ikke er en guide, kan du selv tage kontakt til fonden.

Sådan dækker vores rejseforsikring

Rejseforsikring Verden indeholder ikke en dækning for konkurs.

Har du købt din flybillet gennem en søgemaskine på internettet, kan du kontakte den udbyder, da de kan have konkursdækning ved køb af flybilletten.

Har du købt en pakkerejse, kan du læse mere om dine rettigheder gennem Rejsegarantifonden. Læs mere på Rejsegarantifondens hjemmeside

Læs om Rejseforsikring Verden og bestil

Kilde: Forsikring og Pension

September 2016