Når du har købt ny bil eller solgt den gamle

Har du købt eller solgt bil enten hos en forhandler eller privat? Se nedenfor, hvad du skal gøre og hvordan du får den ind- eller omregistreret og forsikret.

Køb af bil gennem forhandler

Uanset om du køber en ny eller brugt bil hos en forhandler, er det forhandleren, der indregistrerer bilen og sørger for, at der er ansvarsforsikring på bilen. Vær opmærksom på, at du skal oplyse forhandleren, at du ønsker bilen forsikret hos os. Når forhandleren har indregistreret bilen og valgt os som forsikringsselskab, får vi automatisk besked via SKAT.

Køb af bil af privat

Køber du en ny bil gennem en privat person, skal du selv sørge for, at bilen bliver omregistreret. Omregistrering kan ske på SKATs hjemmeside eller gennem SKATs app ”Ejerskifte”. Du skal bruge bilens registreringsattest og dit MitID.

Du skal huske, at omregistrering af bilen skal ske senest 4 hverdage efter, at du har købt bilen.

Kan du ikke se den nye bil på Min Side?

Efter indregistreringen/omregistreringen, får vi besked fra SKAT, og vi udsteder derefter en police, som vi lægger på Min Side.

Det kan godt tage nogle uger, og det kan være grunden til, at du ikke kan se din nye bilforsikring på Min Side umiddelbart efter, at den er indregistreret/omregistreret.

Du kan trygt køre i din nye bil, så snart den er indregistreret elektronisk.

Hvis du sælger din bil eller giver bilen i bytte til forhandleren

Hvis du skal sælge din bil privat, er det en god idé, hvis du og køberen sammen omregistrerer bilen. Dette kan I gøre på SKATs hjemmeside eller gennem SKATs app ”Ejerskifte”.

Sælger du bilen eller giver denne i bytte til en forhandler, står forhandleren typisk for at afmelde eller omregistrere bilen.

Bliver bilen ikke omregistreret i forbindelse med overdragelsen, skal du være opmærksom på, at den nye ejer af bilen (gælder også en forhandler) skal omregistrere senest 4 hverdage efter købet. Sker dette ikke, kan du, som sælger af bilen, bede Motorstyrelsen om at afmelde bilen.

Vi får automatisk besked fra SKAT, når bilen er blevet afmeldt eller omregistreret og vi vil herefter slette din forsikring. Du skal betale for forsikringen frem til den dag, hvor afmelding eller omregistrering sker. 

Er din ægtefælle/samlever registreret som bruger af bilen

Er det din ægtefælle/samlever, der står registreret som bruger af den nye bil og har han/hun ikke allerede forsikringer hos os, skal I kontakte os, da vi skal bruge brugerens CPR-nummer for at kunne udstede forsikringen.

 

Marts 2022