Bilforsikring til unge fra 18-24 år

Du har måske lige købt din første bil, og du skal derfor tage stilling til de mange spørgsmål, der kan melde sig, fx hvad en bilforsikring til unge dækker, og hvad den koster.

Hvad dækker en bilforsikring til unge?

Vores bilforsikring er som udgangspunkt delt op i to produkter: en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring.

En ansvarsforsikring er lovpligtig. Er du som bilist skyld i et trafikuheld, er du ansvarlig for, at de andre involverede får en erstatning. Ansvarsforsikringen dækker dig altså imod de skader, du forårsager med din bil på andre personer, deres køretøj eller ting.

Du kan udvide bilforsikringen med en delkasko- eller kaskoforsikring. Hverken delkasko eller kaskoforsikringen er lovpligtig, men dækker, modsat ansvarsforsikringen, også skader på din egen bil.

Kaskoforsikringen dækker:

  • Kørselsskader - enhver skade på den forsikrede bil.
  • Hærværk, dvs. skader forvoldt med forsæt og i ondsindet hensigt.
  • Tyveri tyveriforsøg, røveri og ran.

Delkasko, der er et billigere alternativ, dækker hvis din bil bliver stjålet eller totalskadet.

Leder du efter en billig bilforsikring til unge?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når prisen på en bilforsikring til unge skal beregnes. Udover at du skal være mellem 18-24 år, er det altafgørende for din pris, hvilken bil du ejer. Dyre bilmærker vil ofte være dyrere at forsikre på grund af deres vægt, størrelse og antal hestekræfter - og så er de også dyrere at reparere, hvis der skulle ske en skade på bilen. Det kan derfor være en god idé at vælge en bil med en lille motorstørrelse, hvis du vil opnå en endnu billigere bilforsikring.

Hvorfor er bilforsikringer til unge ofte dyrere?

Du synes måske det er uretfærdigt, at du som ung ofte skal betale mere for din bilforsikring. Og hvorfor er det egentlig sådan? Der bliver registreret flere færdselsuheld med personskader på unge i alderen 18-24 år sammenlignet med ældre bilister i Danmark. Den høje uheldsrate bevirker, at priserne for en bilforsikring til unge stiger.

Læs mere

Du kan læse mere information på vores side om bilforsikring, hvor du også kan beregne prisen på din bilforsikring.