Unge på 17 år med kørekort

– Sådan er reglerne, når de kører i din bil

Den 1. januar 2017 startede en 3-årig forsøgsordning, der giver 17-årige lov til at tage kørekort og køre sammen med en erfaren bilist som ledsager, til de fylder 18 år, hvor de så må køre alene.

Du behøver ikke være i familie med den 17-årige for at fungere som ledsager. Men der gælder andre krav*, og du kan fx ikke være ledsager, når du har drukket alkohol og ikke selv må køre.

Sådan dækker vores bilforsikring, hvis den 17-årige kommer ud for et uheld

Vores bilforsikring dækker på samme måde som ellers, når en 17-årig lovligt kører bilen, men du skal være opmærksom på, at du har en højere selvrisiko på skader, når føreren er 17 år.

Du skal betale 3.050 kr. mere i selvrisiko (2019), når den 17-årige kører bilen. Når den 17-årige fylder 18 år og måske får egen bil eller bliver fast bruger af forældrenes bil, skal I kontakte os, da prisen på forsikringen kan ændre sig.

Læs mere om kørekort til 17-årige på sikkertrafik.dk

*Krav til dig som vil være ledsager for en 17-årig:

  • Du skal være minimum 30 år
  • Du skal have haft et dansk udstedt kørekort til kategori B (almindelig bil) i de seneste 10 år. I den periode må kørekortet ikke have været frakendt – hverken betinget eller ubetinget
  • Du skal altid medbringe dit kørekort
  • Du skal til enhver tid lovligt kunne køre bilen. Dvs. at du ikke må have en promille over 0,5, have indtaget ulovlige stoffer eller være så træt eller syg, at du ikke kan køre bilen forsvarligt

Når I kører, er det din opgave at give råd og vejledning til den 17-årige og hjælpe ham/hende med at bevare overblikket på turen.

Det er den 17-årige, der er juridisk fører af bilen og dermed har ansvaret for kørslen.

17-årige må kun køre i Danmark.

Kilde: Sikker Trafik

Læs om vores bilforsikring

Maj 2017

MainLayout.Basket [ ]