Vær tryg når du lejer – eller lejer ud

Vi danskere lejer mere end nogensinde af hinanden – også når det gælder sommerbolig. Der er nogle faldgruber, du bør være opmærksom på for trygt at kunne leje – eller leje ud.

Når du låner eller lejer 

Låner eller lejer du et sommerhus i Danmark, bør du sætte dig ind i udlejningsportalens regler og have tjek på dine forsikringer. 

Har du rejse- og afbestillingsforsikring hos os, dækker vi erstatningsferie, ødelagte feriedage og afbestilling, hvis du skulle blive syg eller komme til skade. Det er dog en forudsætning, at du har betalt for mindst to overnatninger, og at sommerhuset eller ferieboligen er lejet. Hvis du låner et hus privat, er du altså ikke dækket. 

Rejseforsikringen dækker i op til 60 dage, og der er som udgangspunkt ingen selvrisiko, når det gælder rejser i Danmark.

Hvis noget bliver ødelagt

Hvis du er skyld i, at ting i sommerhuset bliver ødelagt (møbler eller lignende), er du dækket af din ansvarsforsikring, så længe lejeperioden ikke strækker sig over 30 dage. Ansvarsforsikringen er en del af din indboforsikring.  

Ansvarsforsikringen dækker dog ikke skader på selve sommerhuset, fx gulv eller køkkenborde, så her bør du sikre dig, at udlejningsportalen eller udlejeren har en forsikring, der dækker.
Er du i tvivl om dine dækninger, kan du altid se dem på Min Side

Når du lejer ud

Vælger du at leje dit sommerhus ud, har udlejningsportalerne ofte regler for erstatning, hvis der sker noget med boligen eller indboet. Sæt dig godt ind i reglerne. 

Uanset om du ønsker at udleje via udlejningsportal eller til privat sommerhusudlejning, skal du sikre dig, at du er korrekt dækket. Mange er ikke klar over, at vores fritidshusforsikring ikke dækker simpelt tyveri og hærværk begået af lejere og andre med lovlig adgang. Fritidshusforsikringen dækker heller ikke dit eventuelle erstatningsansvar, hvis en lejer kommer til skade eller får beskadiget nogle af sine ting.

Ekstra dækning som sommerhusudlejer

Du kan dog købe et tillæg til din fritidshusforsikring – den kalder vi en udlejningsdækning. Udlejningsdækningen omfatter skader på dit sommerhus og dine ting som følge af hærværk og tyveri begået af lejer. Den dækker også dit eventuelle erstatningsansvar, hvis en lejer kommer til skade eller får beskadiget nogle af sine ting. Det er en betingelse for dækningen, at skaden sker i en periode, hvor fritidshuset er lejet ud på en lovlig kontrakt. Du skal dog være opmærksom på, at denne tillægsdækning ikke dækker skader på huset i form at brugsspor og almindelig slitage. 

Er du i tvivl, om du har udejningsdækningen, kan du altid tjekke dine forsikringer og dækninger på Min Side.

Læs mere og bestil udlejningsdækningen her

Vil du vide mere om dækningen?

Læs om fritidshusforsikringen 

Læs om rejseforsikringen 

Juni 2021

Leje af bolig i Danmark:

  • Læs anmeldelser, og hav dialog med udlejer. 
  • Husk at købe en rejseforsikring.
  • Pas godt på lejemålets nøgler.

Udlejning af bolig i Danmark:

  • Fjern de mest værdifulde ting, inden boligen bliver lejet ud.
  • Gå til Min Side, hvis du er i tvivl om du har indboforsikring hos os.
  • Tjek udlejningsportalens egen eventuelle dækning.
  • Sørg for en god kontakt med lejer.
  • Husk at tage billeder og gemme kvitteringer, hvis uheldet er ude.